NEPOZNATA ISTORIJA: TOP 5 NAMA NEPOZNATIH JEZIVIH PRIČA

Sigurni smo da za neke priče uopšte niste čuli…Iako su nas na časovima istorije učili stvarima koje su promenile čovečanstvo, uticale na živote milione ljudi, na tok naše planete, postojale su i one ružne koje su nam bile prećutkivane i o kojima se malo govorilo.

ZOMBIJI SU ŠETALI ITALIJOM

Za početak zamislite renesansu. Verovatno mislite o ljudima obučenim u vintaž odeću kako pričaju o umetnosti sa Mikelanđelom, Da Vinčijem i drugim velikanima iz istorije umetnosti.

Možda su italijanski gradovi bili dobri za umetnike, ali upravo renesansa je najpribližnija zombi apokalipsi. Vidite, 1494. godine dogodila se prva i najveća epidemija sifilisa u Evropi. A tada nisu postojali antibiotici. Što je značilo da su zaraženi umirali u najgorim mukama.

Kada kažemo na muke, mislimo na otpadanje živog mesa sa tela. Uključujući i sa glave, posebno sa usta i nosa. I svi oni su se šetali ulicama Firence i drugih gradova. U pojedinim trenucima čak polovina ljudi je izgledala kao iz serije “The Walking Dead”.

A ni to nije najgori deo. Već je to činjenica da su bolesnici mesecima umirali u agoniji dok im je bakterija jela meso. Do kostiju!

ERUPCIJA VEZUVA JE BILA STRAŠNIJA NEGO ŠTO ZAMIŠLJATE

Vulkan Vezuv je poznat pre svega po tome što je pepelom zatrpao celu Pompeju. Ali, nesrećnici u Pompeji su imali sreće. Bar u poređenju sa manjim gradom odmah pored po imenu Herkulaneum. E, pa on je bio još bliži vulkanu kada je erupcija počela.

Dakle u Pompeji su stanovnici videli erupciju, a onda i ogroman oblak pepela kako ih prekriva. Ubrzo su se ugušili i tako ostali vek i po netaknuti. Dešava se.

To se nije desilo u Herkulaneumu. Tamo je bilo više kao da je neko ceo grad stavio u mikrotalasnu.To znači da su osetili ogromnu toplotu bukvalno u trenutku, da bi im u sledećem izgorela koža, mozak proključao i na kraju eksplodirale lobanje.

Što nije baš ohrabrujuće za stanovnike Napulja koji se nalazi na otprilike istom mestu…

GENOCID NAD ŽIVOTINJAMA U DRUGOM SVETSKOM RATU

Drugi svetski rat je stvarno bila neprijatna epizoda za vaše babe i dede. Kao i za sve ostale u Evropi ali i ostatak sveta. Samo, ovu priču do sada sigurno niste čuli.

Pred početak rata britanska vlada je napravila nekakav Komitet za životinje. Oni su se pre svega bavili problemom hrane za životinje, pa su vlasnicima poslali uputstvo kako da to reše.

U tome se nalazio tip pištolja kojim ćete najlakše ubiti to štene koje ste upravo poklonili dečici.

Mislite da su brižni vlasnici bacili papir u đubre i pomazili svog psa? Pa ne baš. U masakru je nastradalo oko 750.000 životinja.

Sve se dešavalo 1939. godine, odnosno poprilično pre samog rata. Ipak, mora im se priznati da su bili u pravu da će biti malo frka za hranu…

PRVI SERIJSKI UBICA

Paks Romana je jedan od najdužih perioda mira u Evropi. On se dogodio od 70. godine pre nove ere i trajao je do 192. godine posle Hrista. Rimsko carstvo je bilo u miru i niko nije ratovao ni sa kim.

Ali, zanimljivo je da upravo iz tog vremena potiču podaci o prvom serijskom ubici koga je istorija zabeležila. Bila je žena, zvala se Lokusta, a u slobodno vreme je trovala ljude. Onda je uhapšena. Ali kada su zaverenici planirali da otruju imperatora Klaudijusa, upravo njoj su se obratili za pomoć.

Šta mislite, kako je iskoristila svoju slobodu? Pa, radila je ono što najbolje zna i najviše voli. Godinu dana kasnije ponovo je uhapšena zbog masovnog trovanja.

Ali, ponovo je puštena pošto je njena veština bila potrebna Neronu. Njemu je pomogla da se reši polubrata Britanikusa, koji je imao samo 13 godina.

Lokusta je opet bila na slobodi, a za svoje zasluge je čak dobila vilu sa poslugom. Ali, kada je Neron izvršio samoubistvo, imperator Galba je uhapsio trovačicu 69. godine pre nove ere i odmah ju je likvidirao. Ironično, nije umrla od otrova. Već je javno silovana do smrti.

JOVANKA ORLEANKA I UBICA DECE

Jovanka Orleanka je bila obična devojka iz seoske porodice. A onda je shvatila da ju je Bog poslao kako bi pomogla svojoj rodnoj Francuskoj da pobedi proklete Engleze u Stogodišnjem ratu. I dosta joj je dobro išlo, mora se priznati. Osim što je na kraju spaljena živa 1431. godine, ali nećemo sad u detalje.

Uz Jovanku Orleanku se borio i Žil de Res, jedan od najhrabrijih vitezova koga je Francuska imala. Čak se pojavljuje i u filmu sa Millom Jovović, glumi ga Vinsent Kasel.

Pa kako to da niko nije čuo za njega onda i nema bar desetak crkava? Uglavnom zato što je bio monstrum poznat po ubijanju dece.

Ne samo što je kriv za masakr tinejdžera već ih je i psihološki mučio na razne načine. Pričao im je kako je sve to samo igra, da bi ubrzo shvatili da im se ta igra ne dopada. Tip je bio ozbiljno jeziv čak i za standardne današnjih horor filmova.

Izvori kažu da je ubio verovatno oko 800 dece. Ali, ne sekirajte se. I on je spaljen na lomači…

Svet Tajni

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com