Putin: Treba da modernizujemo vojsku i mornaricu

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ruska vojska i mornarica moraju dosledno da se modernizuju i razviju u svim pravcima.

Novo naoružanje Rusije višestruko poboljšava ruske potencijale, izjavio je ruski predsednik.

„Ove godine smo prvi put pokazali svoje perspektivne modele i sisteme naoružanja koji nemaju pandana u svetu. Oni višestruko povećavaju mogućnosti za osiguravanje bezbednosti Rusije, za deset godina unapred nam obezbeđuju strateški balans, održavanje strateške ravnoteže u svetu“, istakao je Putin i dodao da je napredak u radu na ovim sistemima razmatran na prethodnim sastancima.

„Znamo da su oni na različitim stepenima spremnosti i mi ćemo nastaviti da obraćamo pažnju na ova pitanja“, dodao je predsednik.

On je tokom sastanka sa vojnim zvaničnicima i rukovodstvom vojne industrije ukazao na potrebu da se usavršavaju sredstva borbe sa visokopreciznim oružjem.

„Potrebno je da se aktivno razvija i povećava tehnološka baza u oblasti protivvazdušne odbrane, nastavi usavršavanje sistema ’Pancir‘, završi razvoj i priprema za serijsku proizvodnju najnovijeg sistema S-500 koji može da pogađa ciljeve na izuzetno velikim visinama, uključujući i najbliži svemir“, istakao je ruski predsednik.

Sputnik

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com