Tači: Moguć sastanak sa Vučićem uz posredovanje Merkel

PRIŠTINA – Predsjednik Kosova Hašim Tači je večeras izjavio da je veoma moguće da njemačka kancelarka, Angela Merkel organizuje njegov sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da bi to bila “poruka da se ide brže naprijed”.

Tači je u intervjuu za prištinsku “TV Klan Kosova” rekao da bi taj susret bio dobrodošao i da bi to bila snažna poruka da treba da brže napreduje normalizacija odnosa Kosova i Srbije.

“Naravno tražeći od nas odgovornost, svi su shvatili da konačno rješenje podrazumjeva stabilizaciju koja prevazilazi odnose naše dvije zemlje, već je to regionalna stabilnost”, kazao je Tači.

Rekao je da je s kancelarkom Merkel u Berlinu razgovarao i o predstojećem samitu zemlja EU i zemalja Zapadnog Balkana u Sofiji, i da je Merkel radila na tome da se Kosovo na tom samitu tretira ravnopravno s drugima.

“Kosovo se sada predstavlja kao i druge zemlje regiona. Takođe mogu da potvrdim da će na samitu biti i gospođa Merkel, jer bez nje Samit ne bi imao smisla”, kazao je Tači i dodao da za njega ne predstavlja problem susret s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa kojim će, kako je rekao, biti u istoj sali.

Nikad nisam razgovarao o podjeli Kosova
Tači je večeras izjavio da nikada nije, niti će razgovarati o podjeli Kosova ili razmjeni teritorija i da smatra da se ta tema pojavila s “ciljem opipavanja pulsa” Kosova, Srbije i zemalja regiona.

“Lansiraju se lažne vijesti i poslije toga postaju političke teme. U interesu je da se provjere ideje, da se vidi da li ih neko pokreće da bi se otvorila rasprava. Ideja o razmjeni teritorija je bila lažna vijest da se opipa puls na Kosovu, i Srbiji i u glavnim gradovima (zemalja regiona)”, kazao je Tači.

Nezavisne.com

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com