NAJVEĆA MISTERIJA U ISTORIJI AVIJACIJE: Posle četiri godine rešena sudbina nestalog malezijskog aviona MH370

Stručnjaci za rasvetljavanje avionskih tragedija sve više su uvereni da je pilot režirao nestanak malezijskog “boinga” 2014. godine, a da su putnici tokom leta ubijeni spuštanjem pritiska u avionu.
Džin Davson, advokat koji je zastupao porodice žrtava, otkrio je da dokazi ukazuju na to da je za nestanak aviona odgovoran jedan od članova posade.

– Pilot koji je upravljao letom “MH370” skrenuo je avion sa puta. Dokazi čvrsto pokazuju da je posada bila upletena. Pritisak u avionu bio je poremećen i ljudi su se gušili. Bilo je to ubistvo sa predumišljajem. Bilo je pomno planirano. Tela nikada nisu pronađena, objasnio je Davson.

Istraživači koji pokušavaju da utvrde razlog nestanka leta “MH370” veruju da je za tragediju odgovoran pilot, koji je isplanirao masovno ubistvo 239 putnika i članova posade.

Stručnjaci su se saglasili o uzroku nestanka i pada aviona “Malezija erlajnsa” 2014. na putu iz Kuala Lumpura u Peking.

Leri Vansi, bivši istražilac kanadske vladine agencije za saobraćaj i bezbednost siguran je da zna šta se dogodilo sa avionom.

-Mislim da se javnost može utešiti činjenicom da su stručnjaci sve više saglasni u vezi sa tim šta se dogodilo u avionu u poslednjim trenucima, rekao je on.

U radnu grupu uključeni su i stručnjaci Džon Koks i Martin Dolan, pa ekipa još jednom pregleda dokaze kako bi utvrdila da li je pilot Zahare Ahmad namerno počinio masovno ubistvo.

Još 2016. australijske vlasti saopštile su da je vrlo verovatno da je pilot planirao ovaj događaj.

Malezijska vlada sklopila je ugovor sa firmom iz Teksasa “Ošen infiniti”, koja je počela potragu za avionom 22. januara.

Službenici navode da ima 85% šansi da će pronaći olupinu na području od 25.000 kilometara kvadratnih, a istraga bi trebala da se okonča sredinom juna.

(Webtribune.rs)

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com