(VIDEO) VUČIĆ O HAPŠENJU ĐURIĆA: Banda terorista ga je tukla i vukla – PREKO TOGA NEĆEMO PREĆI!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da su danas teroristi obučeni u policijske uniforme hteli da uteraju strah u kosti Srbima i da pokažu kako u svakom trenutku mogu da zauzmu Sever KiM—

A

Posted by Srbija Danas on Monday, March 26, 2018

Predsednik Vučić je ocenio da je Priština preduzela danas brutalni čin bezumlja i najteži kriminalni akt hapšenjem Marka Ðurića, očigledno uz podršku pojedinih zemalja.

Vučić je u obraćanju posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da će svi koji su učestvovali u otmici Ðurića, uključujući i dva lica srpske nacionalnosti u uniformama, odgovarati pred srpskim pravosuđem.

– Učinjeno je više teških krivičnih dela – rekao je Vučić.

Marko Ðurić, istakao je predsednik, nije ilegalno otišao na Kosovo i Metohiju, kako lažno navodi Priština, da je obaveštenje o tome poslao 75 sati pre poslaska za KiM, iako, prema sporazumu, to treba da uradi na 24 sata pre posete.

– Teroristi u uniformama specijalnih jedinica upali u Mitrovicu da pokažu da mogu da zauzmu sever Kosova, uz direktnu podršku EULEX-a – rekao je Vučić.

Srpska lista da odluči da li ostaje u prištinskoj vladi

Predsednik Srbije pozvao je večeras Srpsku listu da hladne glave razmisli o tome da li će ili ne ostati u albanskoj vladi u Prištini, ali i poručio da je, što se nastavka dijaloga tiče, besmisleno o tome danas govoriti.

Vučić je rekao da će i odluke oko nastavka dijaloga donositi hladne glave, ali će svi postulati ubuduće biti drugačiji.

– Lažu nedvosmisleno kada govore o ZSO, kao i oni koji ih podržavaju – rekao je Vučić.

Njihov plan je, kaže, da ZSO bude kao NVO i da kažu da nije u skladu sa njihovim ustavom.

– Baš nas briga za njihov ustav – poručio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je upravo razgovarao s Markom Ðurićem, direktorom Kancelarije za KIM, kojeg su danas uhapsili i sproveli u Prišinu predstavnici Kosovske policije.

On je obavestio javnost i prisutne novinare da će Ðurić biti primljen u neku od srpskih zdravstevnih ustanova, jer ga je direktor Kancelarije obavestio da ima “nekih problema zdravstvenih”.

– Ne moramo da plačemo i kukamo sada – dodao je Vučić, poručivši da ćemo to prepustiti nekom drugom, a zatim je objasnio precizno proceduru koja se primenjuje prilikom odlaska naših zvaničnika na Kosovo i Metohiju, napomenuvši najpre da je Ðurić čak tri puta privremenim vlastima na KiM najavio svoju posetu.

Predsednik Vučić je izjavio da je za posetu direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića Kosovu obaveštenje poslato u skladu sa procedurom i to čak 75 sati ranije, iako je potrebno samo 24 sata.

Vučić je istakao da je interesantno da su svi mediji i u centralnoj Srbiji i na KiM i svetski mediji objavljivali kako Ðurić nije pušten na KiM i da je uhapšen zato što nije poštovao prodedure koje su dogovorene sporazumom potpisanim u oktobru 2016.

KOSOVSKA MITROVICA: Okupljeni građani pratili obraćanje Vučića

Brojni građani severnog dela Kosovske Mitrovice okupili su se na glavnom Trgu gde su pratili obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom današnjeg hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.
Obraćanje su pratili obraćanje preko zvučnika, a video-bim nije uključen, iako je to ranije bilo najavljeno, javlja reporter Tanjuga.
Generalni sekretar predsedništva Srbije Nikola Selaković, ministar za povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić i gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić takođe su pratili obraćanje predsednika iz prostorija u blizini.
Inače, veče u Kosovskoj Mitrovici za sada protiče mirno, iako su građani danas bili uznemireni zbog incidenta u Mitrovačkom dvoru.

Vučić je rekao da je još 23. marta u 9 sati 44 minuta pre podne poslato obaveštenje, jer nije ni potrebna dozvola, već obaveštenje, o poseti od Kancelarije za KiM, što je 75 sati pre posete.

– To je urađeno, kao i uvek, u skladu sa procedurom.

Vučić je kazao da su nadležni organi na KiM dobili obaveštenje da će Ðurć i još dve osobe iz Kancelarije za KiM i njihov vozač doći na KiM.

– Ovde se ne traže dozvole, već da ih obaveštavamo. Ako ja idem, potrebna su 72 sata unapred za obaveštenje, a za Ðurića 24 sata, pošto spada u treću kategoriju prema sporazumu – naglasio je Vučić.

U prvoj kategoriji su, kako je objasnio, predsednik Srbije, premijer, predsednik skupštine, ministar spoljnih poslova, unutrašnjih i odbrane.

Vučić je istakao da je hapšenje Ðurića brutalna provokacija i čin bezumnja, odnosno najteži kriminalni akt, koji su prištinske vlasti očigledno podržane od pojedinih zemalja sprovele na KiM.

– Svi koji su učestvovali u otmici Marka Ðurića odgovaraće pred srpskim pravosudnim organima, a među njima su i dva lica srpske nacionalnosti – poručio je Vučić.

On je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost poručio i sledeće:

– Tu je počinjeno više teških dela i očekujem od tuzilaštva za organizovani kriminal da preduzme sve sto treba.

Kako je rekao, ceo dan smo slušali iz EU da se obe strane pozivaju na uzdržanost, a ja pitam večeras građane Srbije – a, sta smo to mi uradili i jesmo li mi ponižavali ili su oni tukli naše novinare i čoveka koji je glavni pregovarač u briselskom dijalogu?

Vučić je rekao da je suština onog što se danas dogodilo da su teroristi obučeni u policijske uniforme upali na miran skup srpskih građana u okviru unutrašnjeg dijaloga o kosovskom problemu, i pokušali da pokažu da su u stanju da zauzmu sever srpske pokrajine.

– Uz direktnu podršku Euleksa – napomenuo je, jer su vozila specijalnih snaga bila u pratnji vozila Ezleksa.

– Istog onog Euleksa kojem ne pada na pamet da istraži kako je ubijen Oliver Ivanović ili zasto je uhapšen Milorad Zajić – rekao je Vučić.

To je, kako kaže, pitao i ljude u EU, ali nije dobio odgovor, jer, primetio je, njima je bilo važnije da “pomognu Albancima da uteraju strah u kosti Srbima na severu i kako će da zauzmu sever srpske pokrajine”.

Dok su, dodao je, nama istovremeno govorili da ostanemo mirni…: “nemojte da saljete vojsku i policiju”, a u međvremenu preduzimaju akciju u kojoj “ta teroristička banda upada u severnu Mitrovicu, bacaju sok bombe, počinju da tuku koga stignu…”

– Dakle, ta banda je upala i ti teroristi su uhapsili Ðurića. Zašto? Jer im je tri puta u skladu sa sporazumom pisao pismo – rekao je Vučić.

Dodao je da će narednih dana pokazati javnosti sve snimke terora, navodeći da se “ta banda terorista nakon svega slikala, mnogo su jaki, s dugim cevima na goloruki narod”.

Onda su ga još izveli u centar Prištine da ga ponize do kraja, a ponizili su, kaže, samo sebe “i to ne znaju”.

Informer.rs

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com