Amerikanci iz Srbije kreću u RAT protiv Rusije: Prvi na udaru hor, crkva i veze sa Putinom

Srbija je glavna Putinova uzdanica na Balkanu i borba protiv Rusije treba da počne iz Beograda.

Ovo je poruka američkih senatora u izveštaju u kojem se obrađuje uticaj Kremlja na 19 zemalja i govori o metodama odbrane. Na Srbiju se direktno odnosi devet strana izveštaja, a zamera se i gostovanje čuvenog hora Aleksandrov u Beogradu, saradnja ruske crkve sa SPC i korišćenje ruskog gasa za grejanje.

U dokumentu čiji je kreator Ben Kardin, veliki mrzitelj Putina i Rusije, američkom predsedniku Donaldu Trampu se savetuje da preduzme korake ka suzbijanju ruskog uticaja. Preporuka je pivećanje sredstava za proameričke medije i NVO kao i učestalije posete američkih zvaničnika našoj zemlji jer je Putin bio već pet puta, a poslednji američki predsednik 1980. godine.

Ruski uticaj manifestuje se kroz kulturne veze, propagandu, energetski sektor i sve veću vojnu saradnju.

Američki senatori tvrde da u Srbiji postoji mnogo više proruskih medija i NVO nego prozapadnih što je daleko od istine.

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da senatori iz redova Demokratske stranke žele da se obračunaju sa Rusijom, ali i sa Trampom, pa tako nama žele da stvore problem.

– Oni žele da stvore privid da je Rusija u ofanzivi i da se tome treba odupreti u Srbiji. Trampova administracija ne radi to kako treba, pa se poziva Stejt depatment da se uključi, znajući da Tramp nije voljan da otvara nove frontove na Balkanu. Ovo je pravljenj problema i nama i Rusima, ali i Beloj kući – zakjlučuje Anđelković.

Diplomata Zoran Milivojević ima sličan stav:

– Amerikanci žele da deluju na Beograd jer smatraju da se tu prelama celokupni uticaj na Zapadnom Balkanu. Zbog toga im smetaju sve veze Srbije i Rusije.

Srbija danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com