Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Zanimljivosti / (VIDEO) Emir Hadžihafizbegović otkrio nevjerovatne detalje o Emiru Kusturicu i ratu u BiH

(VIDEO) Emir Hadžihafizbegović otkrio nevjerovatne detalje o Emiru Kusturicu i ratu u BiH

Emir Hadžihafizbegović se u samo jednom kratkom periodu svoga života bavio politikom u vrijeme dok je bio ministar u Vladi Kantona Sarajevo, ali i nakon tog iskustva, nastavio je slati političke poruke koje u bh. javnosti imao veliki odjek.

Posebno su interesantni njegovi monolozi o bivšim poznanicima i prijateljima, a u medijima su popularne njegove priče o Emir Kusturici, bivšem profesoru na Akademiji u Sarajevu i svjetski poznatom reditelju.

Kusturica danas živi daleko od rodnog Sarajeva, prihvatio je pravoslavlje i promijenio ime u Nemanja. A ovih dana u medijima se ponovo zavrtjela priča o jednom nikad održanom susretu reditelja sa Abdulahom Sidranom i Dobricom Ćosićem.

”Kusturica je između domovine i vile izabrao vilu. Ima jedna priča kako je on Abdulaha Sidrana još ‘88 ili ‘89 godine zvao Abdulaha Sidrana da idu na sastanke kod Dobrice Ćosića. imao je lošu političku procjenu”, ispričao je prije nekoliko godina bh. glumac.

Ova priča nikada nije potvrđena, ali je u svakom slučaju nevjerovatna. Pogledajte i prisjetite se ovog intervjua Emira Hadžihafizbegovića.

 

bhdijaspora.net

Check Also

Američki stručnjak za Balkan Danijel Server : “Nakon dugo godina Balkan je ponovo postao problem”

Američki stručnjak za Balkan Danijel Server komentarisao je to što je Balkan ponovo istaknut kao …

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com