Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Vijesti / POZNATOM HUMANITARCU UGROŽEN ŽIVOT – Gujon: Prete mi Albanci i srpski ekstremisti

POZNATOM HUMANITARCU UGROŽEN ŽIVOT – Gujon: Prete mi Albanci i srpski ekstremisti

Francuz u velikom strahu, prvi put posle 13 godina humanirarnog rada u južnoj srpskoj pokrajini.

Prošlo je nekoliko dana od gostovanja Arnoa Gujona u emisiji na televiziji N1, ali se strasti ne smiruju. Čini se, čak, da se sve više raspiruju – i to ne samo između najvećeg humanitarca u Srbiji i ove televizije. Kako je rekao, albanski mediji uveliko kreiraju lažne optužbe protiv njega, dovodeći ga tako u direktnu opasnost.

I sve to baš sad, kad treba da isporuči šlepere humanitarne pomoći na Kosovo, u okviru tradicionalnog Božićnog konvoja.

– Zbog te hajke, koja je počela u petak, dobijam mnogo pretnji, uvreda, poruke mržnje od Albanaca i od ekstremista u Srbiji. Osećam se povređeno i ugroženo. Ovih dana mi je teško, a u trenucima kad se čovek preispituje, uglavnom se okrene za sobom i pogleda šta je sve uradio – priča, vidno uznemiren Francuz.

– Za sobom vidim 27 renoviranih škola, pet izgrađenih farmi, vidim osmehe dece koju vodimo na more svake godine, ljude koje posećujemo u njihovim izolovanim selima na Kosovu… A šta iza sebe imaju oni koji šire hajku protiv mene i mog rada, osim praznih priča? I to je razlika između njih i mene. Drago mi je samo što je to prepoznao i srpski narod koji me podržava na neverovatan način i to mi puni srca – dodaje Gujon.

Kako poslednjih dana ističe, često se u Francuskoj morao pravdati zašto pomaže Srbima, a nikada nije očekivao da će to morati da radi i u Beogradu.

– Iako sve pretnje koje dobijam dovode lično mene u opasnost, oni koji će najviše ispaštati su ljudi kojima pomažemo i koji žive u nehumanim uslovima na Kosovu, a o kojima niko ne priča u tim medijima što me napadaju. Očigledno je u pitanju dobro orkestrirana kampanja sa ciljem da se uspori naš rad, samo zato što jasno i glasno govorimo u Srbiji i Francuskoj o situaciji na Kosovu – kaže Arno.

Pored svega toga, najveća briga trenutno mu je da li će mu, zbog svega, biti zabranjen ulazak na Kosovo.

– To lako može da se desi, jer je albanskim medijima ovo odlično došlo da iskonstruišu svakave optužbe protiv mene. Bojim se zabrane ulaska, a bojim se i da će me neki ekstremista tamo fizički napasti, što je uvek moguće – kaže iskreno.

 

Webtribune.rs

Check Also

ŠTA SE DEŠAVA? HITNO SE SASTAJU : Još jedan sastanak Dodika i Čovića

U Hotelu “Termag” na Jahorini sutra će biti održan sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a. Kako …

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com