Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Politika / Velika tajna Plenkovića i Kolinde: Doznajemo što su dogovorili na posljednjem susretu

Velika tajna Plenkovića i Kolinde: Doznajemo što su dogovorili na posljednjem susretu

O intenzivnom sukobu premijera Andreja Plenkovića s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović posljednjih nekoliko tjedana naveliko se raspravlja u javnosti. Da se dvoje najutjecajnijih ljudi u državi ne slaže najbolje, pričali su i dobri poznavatelji prilika u Banskim dvorima i na Pantovčaku, tvrdeći kako predsjednica i premijer uopće ne komuniciraju. No, da se u njihovom odnosu ipak nešto mijenja, dalo se naslutiti iz nedavne izjave šefice države.

Naime, prije nekoliko tjedana upravo je Grabar Kitarović bila žestoki zagovornik ideje o osnutku saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor te je u više navrata javno istaknula da povjerenstvo treba nastaviti s radom. ”Predsjednica nije dovoljno upućena u taj slučaj”, spuštao je na njezine javne prozivke premijer. Ali, kako saznajemo iz izvora bliskih predsjednici, nakon druženja u Vukovaru, ali i nakon tajnog sastanka u jednom restoranu na zajedničkom proputovanju istokom Hrvatske, spoznali su da im međusobni sukob može samo naštetiti i poljuljati rejting te da to nije retorika s kojom trebaju izlaziti u javnost i zbunjivati građane.

Na Pantovčaku ipak ne vlada mir

Upravo stoga, Grabar-Kitarović nedavno je promijenila retoriku, kaže da je razočarana radom povjerenstva te da ono treba prestati s radom. Gle čuda, njezin govor i javno obraćanje, nakon vukovarskog susreta istovjetno je stajalištu premijera Plenkovića, koji također dovodi u pitanje rad Povjerenstva.

Međutim, vrijedi znati kako se svaka politička priča u Hrvata temelji na interesu. Upravo u spomenutom razgovoru predsjednica i premijer pronašli su zajednički interes. Naime, sve se intenzivnije govori o povratku bivšeg premijera Zorana Milanovića u politiku i to tako što će se kandidirati za predsjednika države. Stisnuta lošim rejtingom, predsjednica na te informacije ne gleda spokojno. Istovremeno s pričama o lošem rejtingu, u javnost su počele ”curiti” priče o tome da je HDZ neće podržati u utrci za naredni mandat.

No, kako je i Plenković vrlo dobro svjestan da boljeg kandidata od nje nemaju, a predsjednica pak svjesna da će bez HDZ-ove potpore izbore teško osvojiti, odlučili su barem na neko vrijeme zakopati ratne sjekire. Znači li to da će podizanje kvalitete njihovih odnosa, podići i standard građana sitih politike, a gladnih kruha ostaje za vidjeti.

 

(Dnevno.hr)

Check Also

(VIDEO) “Rampa” za Asada – ne može u šetnju s Putinom

Sirijski predsednik Bašar el Asad morao je u svojoj zemlji da se povinuje zahtevu jednog …

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com